Potrozenshow 2019

De vernieuwede Rozenhof Lottum in de ban van de potrozenshow

De Koningin der Bloemen is en blijft het stralende middelpunt in de unieke toprozentuin/rozenkenniscentrum De Rozenhof aan de Markt in Lottum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Potrozenshow 2019, van 19 t/m 23 juni, is De Rozenhof Lottum, temidden van de prachtig bloeiende geurende en kleurende toprozentuin, weer helemaal in de ban van de mooiste potroos.


Kwekers, tuincentra en veredelaars zullen weer hun beste en mooiste potrozen voor de drie categoriën ‘beste tuinroos’, ‘beste stamroos’ of ‘beste tafelroosje’ inzenden. Deze worden door de vakjury, studenten en leden van rozenverenigingen vakkundig beoordeeld. Maar ook kunnen alle bezoekers de ingezonden rozen keuren en de favoriete potroos kiezen.
Er is speciale aandacht voor de categorie ‘de mooiste rozenshow’: deelnemers maken een aantrekkelijke creatie met rozen en / of combinaties met andere planten om de bezoekers te inspireren en te laten zien wat de vele mogelijkheden van potrozen zijn in de eigen tuin, op het terras of balkon.

De doelstelling van de Potrozenshow is om de vele voordelen van de roos als terras- of balkonplant te promoten zoals: de hele zomer doorbloeiend; in alle variëteiten, typen, geuren en kleuren gedurende het hele jaar verkrijgbaar en vorstbestendig.

Er is onderlinge promotionele samenwerking tussen het rozenfestijn, van 20 t/m 25 juni, in de Kasteeltuinen Arcen en de Potrozenshow, van 19 t/m 23 juni, in Lottum.

 

 

 

 

 

 

23 juni Speciale afsluiting van de Potrozenshow

De prijsuitreiking van de vakjurykeuring is op zondag 23 juni.

Doop van speciale roos in verband met 800 jarig bestaan van gemeente Horst aan de Maas

Ook wordt dan de speciale roos ‘Rosa Green Connection Sweet 16’ gedoopt door Rozenkoningin
Mieke en de nieuwe burgemeester Ryan Palmen van de jubilerende gemeente. Deze prachtige rosé roos is ontwikkeld door de Belgische rozenveredelaar Martin Vissers. De roos wordt formeel aangeboden aan de 16 kernen van de gemeente Horst aan de Maas en aan de besturen van 800 Jaar Horst aan de Maas en Green Connection. In alle 16 kernen van de gemeente wordt een rozenperk met Rosa Green Connection Sweet 16 aangeplant.

Speciaal muziekprogramma

De gemengde zangvereniging Le Rossignol uit Lottum viert dit jaar haar 60 jarig jubileum. Vanwege
dit feit is er direct aansluitend aan het officiele programma van de Potrozenshow een speciale
muziekmiddag. Diverse zangkoren en ook de koninklijke harmonie Lottum zullen speciale muzikale optredens verzorgen in de prachtig bloeiende rozentuin.

De vernieuwde Rozenhof is (vanwege de verbouwingswerkzaamheden iets later ) vanaf 18 mei elke dag tussen 10.00-17.00 uur geopend tot 1 november 2019. De entree bedraagt € 3 (jongeren tot 18 jaar gratis toegang). Het vernieuwde en uitgebreide Rozenkenniscentrum biedt meer mogelijkheden ter presentatie en kennis-verstrekking over de roos. Er komt ook een kleine rozen-en boomteelt-bibliotheek en een rozenshop.

Programma 23 juni Potrozenshow 2019

13.00 uur
- Aanvang programma
- Officiële prijsuitreiking vakjury-keuring potrozenshow
- Dopen van Rosa ‘Green Connection Sweet 16’ door de rozenkoningin en burgemeester Ryan Palmen
- Uitreiking van de roos door Green Connection en De Rozenhof aan de 16 kernen van de jubilerende gemeente Horst aan de Maas

14.00 uur
- Direct aansluitend op het officiele programma
- Aanvang muziekprogramma 60 jaar Le Rossignol Lottum
- Veel muziekplezier en gezelligheid onder het genot van een barbeque en drank

19.30 uur
- Sluiting


Voor bedrijven die geïntereseerd zijn in deelname aan de potrozenshow?

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het deelnameformulier